Voor de lens
18
May, 2023
Welkom bij mijn eerste blog! Sinds het begin van dit jaar heb ik besloten om een andere weg in te slaan. Hoewel ik de horeca een geweldig vak vind en bovendien gezegend ben met een super fijn team van horecatoppers merkte ik ook dat het lichamelijk zware werk zijn wissel begon te trekken op mij als persoon. Lichamelijk en daardoor ook mentaal. Ga ik nu volop bloggen? Zeker niet! En de werkschoenen hang ik ook zeker niet aan de wilgen. Maar ik ga wel serieus werk maken van mijn eigen bedrijf. Deze website is daar een onderdeel van, maar dit valt of staat met goed beeldmateriaal.
Een van de foto's die Saskia van me gemaakt heeft

Een branding shoot, wat is dat dan?


Een branding shoot is een fotoshoot gericht op het zichtbaar maken van de mens achter het bedrijf. Ze geven een potentiële klant een indruk wie ze voor zich hebben. Daarnaast geeft een beeldbank van verschillende foto’s een professionele uitstraling aan jouw social media uitingen. Het is een combinatie van portretten en lifestyle foto’s met JOU als hoofdonderwerp.
Saskia gaf me goede tips en wist me perfect gerust te stellen.

De fotografe: Saskia


Ik geloof heilig in het ‘support small businesses’ principe. Iedereen is bij nul begonnen en we hebben nu eenmaal allemaal ervaring nodig. Via diverse kanalen leg ik regelmatig contact met verschillende beginnende creatieve ondernemers. Saskia volgde ik al een tijdje en zij richt zich naast Virtual Assistant ook op Branding Fotografie. Nadat ik meerdere foto’s voorbij had zien komen en wat online contact had gelegd, voelde het gelijk erg goed! Ik houd niet zo van spotlights en vond het poseren ook best wat onwennig. Saskia gaf me goede tips, wist me perfect gerust te stellen en uiteindelijk kon ik zelfs lekker gek doen voor de lens.

De locatie: Maastricht


Het enige nadeel van mijn op het oog zo goede plan om met beginnende ondernemers te werken is dat deze zich niet altijd op fietsafstand bevinden. Voor de shoot met Saskia moest ik, vanuit het groene hart, in de auto naar het zuidelijkste puntje van Nederland: Maastricht! Saskia haar fotoshoot was gelijk een stadswandeling door de leukste plekjes van Maastricht en daarna zou ik er een fijne middag stedentrip van maken. Maastricht is echt een bourgondische stad en dat het zonnetje die dag volop scheen was zeker een fijne bijkomstigheid!

Het concept:


In het portfolio van Saskia zag ik vooral vrouwen met een business/kantoor uitstraling. Stuk voor stuk prachtige foto’s overigens, maar ik was wel meer op zoek naar een wat rauwere en brutale vibe. Zo had ik bij de aanvraag al aangegeven op zoek te zijn naar grafisch sterke achtergronden zoals muurschilderingen en graffiti. Dit was totaal geen probleem en Saskia had een aantal leuke plekjes in gedachten. Op de wandeling kwamen we regelmatig een mooie plek tegen en probeerden we verschillende hoeken uit. Mijn kleding had ik hier ook op uitgekozen en ben ik heel bewust niet voor een colbertje gegaan. Zo zou ik me nooit presenteren bij een potentiële klant, dus waarom wel zo op de foto?
De foto’s van mij die nu op mijn website staan, zijn afkomstig van deze shoot. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee en ik ga zeker vaker voor een Branding Shoot. Er zijn nog verschillende settings mogelijk. Ik zou over een tijdje best wel ‘aan het werk’ in mijn creatieve ruimte gefotografeerd willen worden!

Tot slot:


Woon jij zelf in het zuiden des lands of heb je ook wel zin in zo’n stedentrip door Maastricht? Neem dan vooral een kijkje op Saskia haar Instagram pagina en vergeet niet die leuke foto van mijn shoot te liken 🙂
Om mij te ondersteunen hoef je niet altijd direct bij mij te kopen. Natuurlijk vind ik het geweldig als je een aanvraag bij me neerlegt! Maar support kan ook al door me te volgen op Instagram of Facebook en in die kanalen mijn berichtjes te liken. Op deze manier vergroot je mijn zichtbaarheid en dit is ook nog eens helemaal gratis!