Dia de los muertos
2
November, 2022
Tijdens de Corona pandemie ontdekte ik het digitaal illustreren op de iPad. Ik kocht een Apple Pencil en ging aan de slag met de tabletversie van Adobe Photoshop. Om mezelf van nieuwe inspiratie te blijven voorzien gebruikte ik de Sketch-a-Day App die elke dag een woord geeft waar je dan een tekening van maakt. Deze tekening maakte ik bij het woord 'RIP'.
Dia de los muertos
In Dia de los muertos zie je een dame met lang rood haar in Art Nouveau stijl met een dodenmasker.
Ik wilde een soort Art Nouveau dame maken met een dodenmasker naar aanleiding van het Mexicaanse Dia de los muertos. Het was de eerste uitgewerkte tekening op de iPad! Voor de houding maak ik wel gebruik van referentiebeelden. Uiteindelijk geef ik er mijn eigen draai aan door het toevoegen van extra elementen en mijn vrije fantasie.
Referentiemateriaal is een goede basis, uiteindelijk verzorgt je eigen fantasie de details
Het spelen met de schaduwen vond ik het lastigst. Ook zijn de lijnen nog niet zo strak als dat ik ze nu, bijna 3 jaar verder, maak met ProCreate. Oefening baart kunst is zeker voor tekenen van toepassing.
Inmiddels is mijn techniek een heel stuk veranderd in de loop der jaren. Toch blijf ik Dia de los muertos een warm hart toe dragen omdat het mijn eerste echte iPad illustratie was. Ik leerde dat ik altijd tekenmateriaal met me mee kon nemen zonder met zware koffers te sjouwen.
Dia de los muertos

Weapon of choice:

Adobe Photoshop

Size

A5

Date released

23-10-2020
Sinds ik het tekenen voor een gedeelte op de ipad ben gaan doen, is alles veranderd. Door de ipad leerde ik ProCreate kennen, wat nu mijn eerste keuze is. Ik kan met ProCreate veel strakker werken. Photoshop gebruik ik nu echt bijna alleen nog maar voor nabewerking van afbeeldingen.